Megközelítés és kapcsolat

művész


Hartmut Schörghofer

Hartmut Schörghofer

Hartmut Schörghofer Salzburgban született, és Linzben belsőépítészet, a Salzburgi Mozarteum Egyetemen pedig díszlettervezést tanult. Lyontól Drezdáig és Monte-Carlótól Stockholmig elsősorban díszlettervezőként szerzett nemzetközi hírnevet. Számos munkája közül a legfontosabbak: A léhaság útja (Volksoper, Bécs), Falstaff és Pillangókisasszony (Semperoper, Drezda), Gerhard Schedl: Julie und Jean című zenedrámája és a Fidelio (Klangbogen…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Hartmut Schörghofer Salzburgban született, és Linzben belsőépítészet, a Salzburgi Mozarteum Egyetemen pedig díszlettervezést tanult. Lyontól Drezdáig és Monte-Carlótól Stockholmig elsősorban díszlettervezőként szerzett nemzetközi hírnevet. Számos munkája közül a legfontosabbak: A léhaság útja (Volksoper, Bécs), Falstaff és Pillangókisasszony (Semperoper, Drezda), Gerhard Schedl: Julie und Jean című zenedrámája és a Fidelio (Klangbogen Fesztivál, Bécs), Britten: A csavar fordul egyet (Grazi Opera), Ferrucio Busoni: Faust (Ulmi Színház), Richard Strauss: Daphne (Kleines Festspielhaus Salzburg és Karlsruhei Állami Színház), Traviata (Opéra du Rhin, Strasbourg), Az álarcosbál (Rajnai Német Opera), Ruszalka (Erfurti Színház). Több Mozart-operához is tervezett díszletet: Az álruhás kertészlány (Tiroli Tartományi Színház és Darmstadti Állami Színház), Don Giovanni (Schwerini Állami Színház), Szöktetés a szerájból (Aacheni Színház és Dortmundi Opera). A Lipcsei Operaházba, a Hallei Városi Színházba és a Braunschweigi Állami Színházba is rendszeresen visszatér.

Rendezői pályafutása és Fischer Ádámmal folytatott együttműködése az Aki hűtlen, pórul jár című operával kezdődött az Eisenstadt-i Haydn Fesztiválon. A díszlettervezésen kívül, a szokatlan környezetben, önállóan megfogalmazott, összművészeti formaként elképzelt operarendezési stílus egyre jobban foglalkoztatja.
Richard Wagner: A Rajna kincse

Richard Wagner: A Rajna kincse

Müpa
  • Díszlet
Richard Wagner: Az istenek alkonya

Richard Wagner: Az istenek alkonya

Müpa
  • Rendező
Richard Wagner: Siegfried

Richard Wagner: Siegfried

Müpa
  • Rendező

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!